Accor introduceert bagageservice in samenwerking met start-up Alltheway

June 06, 2023

Accor werkt samen met de Franse tech start-up Alltheway om bagage van gasten van Parijse hotels naar de luchthaven Charles de Gaulle te vervoeren. Hoewel er plannen zijn om deze dienst in 2024 internationaal uit te rollen, is deze momenteel alleen actief in de Franse hoofdstad.

Vanaf 5 juni kunnen gasten gebruik maken van bagage-incheckbalies in Novotel Paris Centre Tour Eiffel, Mercure Paris Montparnasse Pasteur, Paris Montparnasse, Novotel Paris Est en Pullman Paris Centre Bercy.

De bagage wordt vervolgens opgehaald bij het hotel en overgebracht naar Parijs CDG, waar deze in het vliegtuig wordt geladen.

Voordat ze bij het hotel arriveren, moeten gasten een tijdsperiode van tien minuten kiezen op de Alltheway-website en de locatie voor hun bagage-incheck aangeven.

Dit moet minimaal vier uur voor hun vluchtvertrek gebeuren, hoewel boekingen gratis kunnen worden geannuleerd of gewijzigd, tot twee uur voor de drop-off slot. De dienst kost vanaf €25 voor de eerste tas, en €10 per extra tas.

De service is ook beschikbaar bij vier evenementenhubs in de Franse hoofdstad - Parc des Expositions Villepinte, Le Bourget, Paris Expo Porte de Versailles en Palais des Congrès - wat bijzonder nuttig kan zijn voor zakenreizigers die vergaderingen en evenementen bijwonen.

Reizigers kunnen de voortgang van hun bagage gedurende hun reis volgen via de Alltheway-app, en de service heeft een uniek beveiligingssysteem dat is goedgekeurd door de Franse burgerluchtvaartautoriteit DGAC.

Accor geeft aan dat het tijdens grote aankomende evenementen in de Franse hoofdstad, zoals het Rugby World Cup in september en de Olympische en Paralympische Spelen in augustus 2024, de service zal kunnen aanbieden.