Er beweegt wat op Brussels Airport

February 16, 2021

In tijden van een (semi-)lockdown en een verbod op niet-essentiële reizen moeten we ons optrekken aan kleine lichtpuntjes. En die zijn er voldoende! Recent beslisten een aantal grote internationale luchtvaartmaatschappijen om hun vluchten vanaf Brussels Airport opnieuw op te starten en de capaciteit stilaan terug op te drijven.  

 

All Nippon Airways (ANA)

Vanaf maart zal ANA weer op vaste basis tussen Brussel en Tokyo (Narita) vliegen. Voorlopig wordt er gestart met 1 vlucht per week, elke zaterdag. Om aan de toenemende vraag naar lentereizen naar Japan te voldoen, verhoogt ANA ook de vluchtfrequentie tussen Frankfurt en Osaka Kansai en tussen Frankfurt en Nagoya Chubu. Tickets zijn vanaf nu boekbaar.

 

Thai Airways

Vanaf 3 juli herneemt Thai Airways haar vluchtlijn tussen Brussels Airport en de Thaïse hoofdstad Bangkok. Gedurende juli, augustus en september wordt er 1 keer per week gevlogen en dit elke zaterdag. Vanaf 1 oktober komt daar nog een tweede wekelijkse vlucht op donderdag bij. De vluchten zijn vanaf nu te boeken.

 

United Airlines

Met de heropstart van Chicago op 6 maart zal United opnieuw haar drie Brussel routes aanbieden zoals in pre-corona tijden. Ook de frequenties worden alweer opgedreven. Vanaf maart zal United 6x per week Washington DC, 3x per week New York Newark en 3x per week Chicago aanvliegen. De Amerikaanse maatschappij hoopt zelfs om vanaf april (of een beetje later, naargelang de evolutie van de voorwaarden om te kunnen reizen naar de VSA) alles ‘daily’ te kunnen vliegen.

 

Versoepeling reisverbod

Of onze regering het huidige reisverbod zal versoepelen is nog niet duidelijk. Vanuit Europa werden hier afgelopen week een aantal kritische vragen over gesteld. Het reisverbod dat België oplegt is veel strenger dan de Europese norm. De vraag is dan ook of het niet buiten proportie is. Allicht zullen we hier op het volgende Overlegcomité meer over vernemen. Ondertussen blijven professionele reizen wel gewoon mogelijk.

Een overzicht van de huidige maatregelen kan je hier vinden.