Eurostar en SkyTeam lanceren geïntegreerde trein- en vliegtickets vanaf 2025

September 30, 2024

Eurostar en luchtvaartalliantie SkyTeam hebben een interessante samenwerking aangekondigd om geïntegreerde tickets aan te bieden aan reizigers. Dit initiatief maakt het mogelijk om vanaf de eerste helft van 2025 gecombineerde reizen te boeken die zowel langeafstandsvluchten als hogesnelheidstreinritten omvatten.

Het is de eerste keer dat SkyTeam, bestaande uit luchtvaartmaatschappijen zoals Air France, Delta Air Lines, ITA Airways, KLM en SAS, in zee gaat met een spoorwegmaatschappij. De samenwerking is gericht op het verbeteren van de connectiviteit tussen de belangrijkste hubs van SkyTeam in Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en diverse Europese bestemmingen die door Eurostar worden bediend.

"Deze integratie zal de reiservaring van onze klanten aanzienlijk verrijken door naadloze overgangen tussen vliegtuig en trein te bieden," aldus Eurostar in een persverklaring. De specifieke details van hoe deze geïntegreerde tickets zullen werken, worden in de komende maanden verder uitgewerkt.

KLM, een van de leden van SkyTeam, biedt momenteel al gecombineerde tickets aan die zowel een vlucht als een treinreis met Eurostar tussen Schiphol en stations als Brussel-Zuid of Antwerpen-Centraal omvatten. Deze regeling werd in 2019 gestart in samenwerking met Thalys, dat inmiddels is gefuseerd met Eurostar.

Eurostar exploiteert een netwerk van 28 bestemmingen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk en vervoerde vorig jaar 18,6 miljoen passagiers. De Belgische nationale spoorwegmaatschappij NMBS heeft een aandeel van net iets minder dan 20 procent in Eurostar.