Eurostar en Two Tribes brouwen exclusief bier voor reizigers

June 19, 2023

Eurostar presenteert met trots hun nieuwste partnerschap: een op maat gemaakte, exclusieve samenwerking met de innovatieve brouwerij Two Tribes, gevestigd in Kings Cross. Deze samenwerking brengt een uniek blond bier op de markt, speciaal samengesteld voor Eurostar-passagiers.

Met het oog op avonturiers en reizigers, draagt het nieuw gelanceerde bier de naam NOMAD. Het zal te verkrijgen zijn voor alle Eurostar-klanten, ongeacht de route. Beschikbaar in de Business Premier en Standard Premier, in de Business Premier lounge van St Pancras in Londen en te koop aan boord bij Café Metropole.

Met zijn uitgebalanceerde alcoholpercentage van 4,5 procent, maakt dit bleke bier gebruik van Britse, Belgische en Duitse mouten. De smaaknotities omvatten een "gladde karamel en toffee-ondertoon", vergezeld van "een subtiele hoppige hint van citrusvruchten zoals grapefruit en sinaasappelschil".

Het ontwerp van de blikjes, speciaal gecreëerd voor Eurostar, toont de Eurostar-treinstellen te midden van bekende monumenten die de verschillende routes van de spoorwegmaatschappij markeren. Ze geven een schilderachtig beeld van de klokkentoren van St Pancras in Londen, het Atomium in Brussel, de tulpen en fietsen van Amsterdam, en het iconische beeld 'De Denker' van Rodin in Parijs.

Het bier wordt gebrouwen met een sterk duurzaamheidsbeleid als leidraad. De blikjes en verpakkingen zijn volledig recyclebaar en het brouwerijafval wordt verzameld door het in het VK gevestigde bedrijf First Mile om groene energie te genereren. Duurzaamheid is duidelijk een belangrijk kenmerk voor dit project.

Andrew Robinson, hoofd van Onboard Services bij Eurostar, benadrukt het belang van deze samenwerking: "Samenwerken met Two Tribes om een uniek, duurzaam en lokaal gebrouwen bleek bier te creëren voor onze klanten was een fantastische ervaring. We zijn enorm trots op NOMAD by Eurostar en zijn unieke Europese smaakprofiel, dat perfect past bij de andere duurzame voedings- en drankopties die we aanbieden op onze treinen."

Justin Deighton, oprichter van Two Tribes, voegt toe: "Het afgelopen halfjaar met Eurostar is een opwindende reis geweest, en we zijn enthousiast om deze samenwerking te versterken door het creëren van een exclusief bleek bier met de allerbeste Britse en Europese ingrediënten. De gedeelde overtuiging van Two Tribes en Eurostar, dat reizen de bron is van creatieve ontdekkingen en plezier, is de inspiratie geweest voor dit partnerschap. Dit heeft geleid tot een uniek bier, uitsluitend voor de gewaardeerde klanten aan boord van Eurostar."