Lufthansa Group Zet Stappen in CO2-Compensatie

April 02, 2024

De Lufthansa Group heeft bekend gemaakt dat 4% van haar passagiers actief hun CO2-uitstoot compenseert. Deze vooruitgang is vooral te danken aan het innovatieve Green Fare-programma, dat reizigers de mogelijkheid biedt hun ecologische voetafdruk te verkleinen door te investeren in duurzaamheidsinitiatieven.

Met de Lufthansa Group, die bekende luchtvaartmaatschappijen als Brussels Airlines, SWISS, en Austrian Airlines omvat, aan het roer, is deze stap een belangrijke indicatie van een groeiend bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel onder luchtvaartpassagiers. Het Green Fare-programma, dat een jaar geleden werd gelanceerd voor korte en middellange vluchten, en nu ook getest wordt op langeafstandsvluchten, laat passagiers 80% van hun CO2-uitstoot compenseren door te investeren in bosbouwprojecten en de resterende 20% door het gebruik van Sustainable Aviation Fuel (SAF).

De keuze voor Green Fare trekt vooral veel zakelijke reizigers, waarbij bedrijven bereid zijn om extra te betalen voor deze duurzamere optie. Dit weerspiegelt een groeiende trend onder bedrijven om hun ecologische impact te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

De toevoeging van SAF aan het repertoire van CO2-compensatie methoden van Lufthansa is een cruciale ontwikkeling. SAF, geproduceerd uit hernieuwbare bronnen en afvalmaterialen, biedt een aanzienlijk lagere levenscyclus van CO2-uitstoot in vergelijking met conventionele vliegtuigbrandstoffen. Dit maakt het een sleutelcomponent in de strijd tegen klimaatverandering en een belangrijke stap richting het bereiken van de luchtvaartindustrie's netto-nul CO2-emissiedoelstellingen.

Deze inspanningen tonen aan dat samenwerking tussen luchtvaartmaatschappijen, passagiers, en bredere duurzaamheidsinitiatieven essentieel is voor het maken van betekenisvolle vooruitgang in het verminderen van de milieu-impact van vliegreizen.