Saoedi-Arabië kondigt nieuwe onmiddellijke e-visumopties aan

June 09, 2023

Saoedi-Arabië kondigt met trots nieuwe onmiddellijke e-visumopties aan. Vanaf nu kunnen reizigers met een VK, VS en Schengenvisum, evenals permanente bewoners van het VK, de VS en een EU-land, hun toeristische e-visa voor Saoedi-Arabië eenvoudig verkrijgen via de website www.mofa.gov.sa. Dit is een voortzetting van Saoedi-Arabië's inzet om toerisme te vergemakkelijken - zij hebben reeds eerder de mogelijkheid geïntroduceerd om bij aankomst visa te verstrekken aan deze groepen. Met deze stap wil het land het makkelijker dan ooit maken voor bezoekers om het authentieke hart van Arabië te ontdekken en draagt het bij aan hun ambitieuze doelstelling van 100 miljoen bezoeken per jaar tegen 2030.

Saoedi-Arabië heeft zich sinds de openstelling voor toerisme in 2019 ontwikkeld tot een van de snelst groeiende toeristische markten ter wereld, met een indrukwekkende 93,5 miljoen bezoeken in 2022. Dit is te danken aan de enorme inspanningen van diverse bestemmingen in het land om bezoekers unieke ervaringen en vlotte reizen te bieden.

De Saoedische Toerisme Autoriteit werkt hard om het reizen naar het land voor bezoekers van over de hele wereld te versoepelen. Met digitalisering streven ze naar een betere toegankelijkheid en connectiviteit en bieden ze reizigers vereenvoudigde toegangsroutes. Zo kunnen alle reizigers genieten van de prachtige natuurlijke en culturele diversiteit van het land. De nieuwe instant e-visum is slechts één van de vele initiatieven die in het afgelopen jaar zijn gelanceerd om de bezoekerservaring te verbeteren.